Oekraïense vluchtelingen in Gouda

Gouda – Vanaf vorige week woensdag vangt de gemeente Oekraïense vluchtelingen op in de Blokker-locatie. Op deze locatie is de 5e etage met kantoorruimtes omgebouwd tot slaapkamers, waar de vluchtelingen per gezin een eigen kamer hebben. Veel vrijwilligers hebben hierbij geholpen. Burgemeester Pieter Verhoeve bedankt alle betrokken bedrijven en vrijwilligers voor het zo snel klaren van deze klus. Op dit moment worden de onderliggende etages gereedgemaakt, zodat er nog meer Oekraïense vluchtelingen gehuisvest kunnen worden.

Wilt u helpen?

Na een oproep voor spullen, stroomde er zoveel toe dat er voorlopig niets meer nodig is. Alle gevers hartelijk dank. Wilt u als vrijwilliger helpen? Kijk dan op de pagina Opvang Oekraïense vluchtelingen op welke manier u kunt bijdragen.

Heeft u Oekraïners in huis?

Misschien heeft u vluchtelingen opgevangen uit Oekraïne, maar valt dit om wat voor reden dan ook zwaar. Neem dan contact op met noodopvang@gouda.nl om te kijken of de vluchtelingen opgevangen kunnen worden in de Blokker-locatie. Wacht hiermee niet te lang, want wanneer deze locatie vol is, heeft de gemeente geen andere mogelijkheden. Meld in elk geval dat u vluchtelingen in huis heeft opgenomen. Voor landelijke informatie kunt u ook kijken de website van Refugee Help. Deze website is ook in het Oekraïens beschikbaar.

Advertisements

23-03-2022 12:30