Home Nieuws NS past dienstregeling aan: nog maar twee treinen per uur

NS past dienstregeling aan: nog maar twee treinen per uur

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zetten vanaf zaterdag flink minder treinen in. Door de nieuwe basisdienstregeling, zoals de NS het noemt, rijden er vanaf ieder station in Nederland rijden nog maar twee treinen per uur in alle richtingen.

Daarmee verdwijnt een groot aantal intercity’s. Deze zullen alleen nog blijven rijden op het traject Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder, Maastricht-Eindhoven en Enschede-Utrecht. Op alle andere trajecten rijden sprinters, die op elk station stoppen.

Stations waarbij voorheen één keer per uur een trein vertrok, blijven dit houden. Er rijden de komende tijd geen nachttreinen.

Advertisements

De internationale treinen rijden volgens een sterk aangepaste dienstregeling. Dit is ook afhankelijk van het beleid in het buitenland, stelt de NS.

Volgens de NS moeten reizigers rekening houden met langere reis- en overstaptijden.

Reizigers moeten er ook rekening mee houden dat dat niet alle faciliteiten op de stations open zijn. “We doen ons uiterste best om per station, waar mogelijk, tenminste één winkel en één Tickets & Service-balie of OV-servicewinkel open te houden”, zegt de vervoerder. De toiletten en fietsenstallingen blijven open.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

17-03-2020 20:00