Nomineren voor het Waddinxveense sportgala

Waddinxveen – Ook dit jaar organiseert Lionsclub Tsuytende samen met de gemeente Waddinxveen weer de jaarlijkse sportverkiezingen. Hoewel de prijsuitreiking pas in het najaar zal plaatsvinden, zullen de verenigingen al binnenkort hun nominaties voor de sportprijzen gaan bepalen. Dit jaar is de formule voor de nominatie overigens wat aangepast. Niet alleen de Waddinxveense sportverenigingen, maar iedereen kan sporters aandragen voor een Waddinxveense sportprijs. De Lions hebben daarvoor de website www.sportgalawaddinxveen.nl ontwikkeld, waarop je die nominaties kunt doen.

Marcel Comba is één van de organisatoren: “Iedereen kan op www.sportgalawaddinxveen.nl een sporter of een sportteam opgeven. Die sporters moeten sporten bij een Waddinxveense vereniging óf wonen in Waddinxveen (of beide). Dit betekent dat een sporter die woont in Waddinxveen, maar elders sport, gewoon in aanmerking kan komen voor één van de sportprijzen. En ook kan een sporter die in een andere gemeente woont, maar zijn sportprestaties behaald heeft bij een Waddinxveense club voor een prijs in aanmerking komen. Ook dit jaar hebben we verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalenten en de sportvrijwilliger van het jaar.”

Planning

De website biedt alle informatie over het sportgala en ook een online formulier om aan te melden. “Die aanmeldingen moeten natuurlijk wel volledig zijn en de prestaties moeten behaald zijn in het sportjaar 2017-2018. Dat jaar loopt van 1 augustus 2017 tot 31 juli 2018. Alle aanmeldingen moeten uiterlijk op 30 september binnen zijn. Van alle aanmeldingen selecteert de jury per categorie twee tot maximaal zes nominaties en maakt deze bekend op uiterlijk 15 oktober 2018.”

“In de periode van 15 oktober tot aan het Sportgala bepaalt de jury de winnaar per categorie. Dat doet ze door meerdere aspecten af te wegen zoals de geleverde prestaties, de breedte van de sport, de ontwikkeling die de sporter heeft doorgemaakt, etc. Indien nodig doet de jury nader onderzoek naar de prestaties van de sporter of het sportteam. Tijdens het sportgala op 9 november worden de winnaars van de sportprijzen bekend gemaakt. Net als vorig jaar vindt dat gala plaats in de aula van het Coenecoop College en ongetwijfeld zullen weer honderden mensen dit evenement bijwonen.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
12-07-2018 15:06

Advertisements