Nominaties polsstokverspringen bekend, uitreiking op Feestavond

Kamerik – Zaterdag 30 december vindt van 20.00 tot 00.30 uur de jaarlijkse feestavond van het polsstokverspringen plaats. Hierbij wordt terug gekeken op het afgelopen seizoen met alle hoogtepunten en opvallende prestaties. Een aantal prijzen worden hierbij uitgereikt. Locatie is De Boerinn, Mijzijde 6 in Kamerik.

De belangrijkste prijs is voor de Springer van het jaar, voor degene die over het hele jaar het beste heeft gepresteerd. De drie genomineerden hiervoor zijn Jaco de Groot (Woerden), Fabienne Overbeek (Benschop) en Reinier Overbeek (Benschop). De Groot wist in het afgelopen jaar zo ongeveer alle grote wedstrijden te winnen die er te winnen vielen. Daarnaast sprong hij als eerste persoon ooit over de 22-meter. Fabienne Overbeek presteerde het om als 16-jarige tot 16.18 meter te komen (leeftijdsrecord) en werd daarnaast Nederlands Dameskampioen. Haar broertje Reinier verpulverde op de NFM het Nederlandse Record (19.81 meter). Alle drie leverden zij dus bijzondere prestaties.

De titel Talent van het jaar zal gaan naar Demi Groothedde (Jaarsveld), Kenzo Hielema (Kockengen) of Iris Mulder (Vlist). Groothedde wist op haar thuisschans in Jaarsveld het Nederlands Kampioenschap Meisjes in de wacht te slepen en sprong daarnaast een nieuw leeftijdsrecord (15.62 meter). Hielema wist dit jaar opnieuw een leeftijdsrecord te springen (16.26 meter). Daarnaast werd hij na Reinier Overbeek tweede op het Hollands Kampioenschap. Mulder wist dit Hollands Kampioenschap bij de meisjes op haar naam te schrijven en sprong zich ook bij de Nationale competitie meermaals naar het podium.
Het Hoofdbestuur van de Polsstokbond Holland zal beslissen wie de winnaar wordt van deze prijzen. Hiernaast worden onder andere ook de prijzen uitgereikt van het De Samenwerking-klassement, de Bert Hertog-bokaal (winnaar meeste ongesponsorde wedstrijden) en de Willem Brouwer-plateau (meeste persoonlijke records). De feestavond is vrij toegankelijk voor pers en geïnteresseerden.

Advertisements