Nog plek bij 3e MuseumJeugdUniversiteit

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen na de zomervakantie in Museum Gouda weer meedoen met de MuseumJeugdUniversiteit. Echte wetenschappers en experts geven colleges over leuke en interessante onderwerpen.

Tijdens het eerste college op zondag 21 september vertelt Jaap Mulder van alles over Rembrandt. Op 12 oktober hoor je wat voor kleding de mensen vroeger droegen en mag je jezelf ook zo aankleden. Het college van 9 november wordt gegeven door de directeur van het museum en hij vertelt wat hij in zijn werk allemaal meemaakt. Het laatste college op 14 december gaat over de belangrijke documenten van de stad Gouda. Deze liggen in het Archief en Cristel Stolk vertelt er verhalen over.

De MuseumJeugdUniversiteit is opgericht door het Rijksmuseum van Oudheden, in samenwerking met de Universiteit Leiden. Museum Gouda doet dit jaar voor het tweede jaar mee. Op de website van Museumjeugduniversiteit is te zien welke musea nog meer mee doen.

De colleges worden gegeven op zondag 21 september, 12 oktober, 9 november en 14 december. De colleges starten om 11 uur en duren een uur. De collegereeks kost € 20,- per persoon. Je kunt je aanmelden via www.museumjeugduniversiteit.nl.