Noah Aerts uit Gouda met pre-Jeugd Oranje Volleybal naar Italië

Cinquefrondi, Zuid-Italië, was afgelopen week van maandag tot en met zaterdag 25 juli het toneel voor het WEVZA 6 landen toernooi voor jongens onder de 17 jaar.

Italie, Spanje, Zwitserland, België, Nederland, en Portugal hadden hun nationale jeugdselecties laten afreizen om te strijden gedurende deze week in een hal met temperaturen die onder de Zuid-Italiaanse zon soms opliepen tot boven de 38 graden.

Het is voor het eerst dat de Nevobo een jongens team onder de 17 afvaardigde naar een internationaal toernooi, maar gezien het vertoonde spel zal dit zeker niet de laatste keer zijn. Tegen de uiteindelijke onbetwiste nummer 1 Italië werd met 3-0 verloren, maar hiervoor moest Italië echt z’n uiterste best doen. De wedstrijd tegen de nummer 2 Spanje was een echte thriller, hetgeen leidde tot een vijfde set, die maar net met 18-16 werd verloren door Oranje. Ook de wedstrijd tegen nummer 3 Zwitserland werd na een uiterst spannende wedstrijd met 3-1 verloren, en met set standen 25-21 waren deze teams duidelijk aan elkaar gewaagd.

Advertisements

Tegen de nummer 4 van het toernooi België wist het duidelijk in het toernooi groeiende Oranje team met een duidelijke 3-0 zege af te sluiten, waarbij de eerste set heel cruciaal was en met 26-24 door Nederland werd gewonnen, waarna de volgende sets ruimer en overtuigend werden gewonnen.

De laatste wedstrijd tegen de uiteindelijk nummer 6 van het toernooi, Portugal, liep tegenovergesteld aan de wedstrijd tegen Belgie, aangezien in deze wedstrijd de eerste set nipt met 26-24 werd verloren. Hierna wist Oranje niet meer terug te komen en een echte vuist te maken, en leken de inspanningen van de afgelopen week z’n tol te eisen en was een zeer onverwachte nederlaag tegen Portugal met 3-0 een feit.

Al met al een zeer geslaagd eerste toernooi met een welverdiende 5e plaats, en voor dit uiterst jonge team met overwegend jongens van 14 en 15 jaar een geweldige eerste ervaring op het internationale podium.

Noah Aerts uit Gouda is een vaste waarde en basis speler voor Coach Niels Plinck en speelt als passer loper. Noah is de benjamin van dit talentvolle jonge team (31-12-2000) en traint wekelijks met deze groep op Papendal sinds 1 jaar. Noah speelde aanvankelijk bij Vollingo in Gouda, maar speelt sinds 1 jaar bij NVC Nieuwegein waar hij deel uitmaakt van het JA1 team dat dit jaar de open en gesloten kampioenschappen in Nederland won.

noahaerts

noahaerts2

noaharts3