NK-plaatsingen en promoties voor twirlafdeling Illusion

Waddinxveen – Afgelopen zaterdag 21 juni vond de eigen wedstrijd van Illusion plaats in Waddinxveen. Voor eigen publiek hebben de meiden van Illusion een indrukwekkend totaal van 24 medailles gewonnen. Daarnaast zijn er ook zesmaal plaatsingspunten voor het NK in december en twee promoties verdiend.

De dag begon met het onderdeel 1-Baton. In elke categorie waar Illusion aan meedeed werden er één of meerdere medailles verdiend. In de klasse Juvenile Novice kleurde zelfs het hele podium Illusion-blauw! Daarnaast hebben Gizem Aday, Ester van Harten en Isabel Floor hun eerste keer plaatsingspunten en Dione van der Greft en Madelon van Harten hun tweede keer plaatsingspunten in de wacht gesleept. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK in december. Als hoogtepunt wist Summer van Vliet door haar sterke optreden een promotie naar de Beginner klasse in de wacht te slepen!

Ook op de andere onderdelen hebben de meiden van Illusion sterke routines laten zien en dat werd ook beloond. In de klasse Senior Intermediate 2-Baton wist Isabel Floor een knappe tweede plaats én plaatsingspunten te bemachtigen. Bij het onderdeel Kids Twirl hebben Sophie Vermeulen en Rosalie van der Kraats respectievelijk de gouden en zilveren medaille gewonnen. De tweede promotie van de dag was voor Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg; zij wisten bij het onderdeel Duo Dance Twirl te promoveren naar de Beginner Klasse.

De dag werd afgesloten door optredens van alle teams van Illusion. Voor team D was dit de allereerste wedstrijd. Met hun vrolijke matrozenroutine wisten zij knap een tweede plaats te bemachtigen. Voor team B was deze wedstrijd de eerste wedstrijd met hun nieuwe discoroutine. Ondanks de zenuwen hebben ook zij hiermee een tweede plek verdiend. Team A en team C gingen beiden naar huis met een gouden medaille.

Overzicht medailles (24) /promoties (2) /plaatsingspunten (6):
1e plaats: 13 2e plaats: 9 3e plaats: 2
Sophie 1 Baton Daphne 1 Baton Yeliz 1 Baton
Summer 1 Baton Jet 1 Baton Ester 1 Baton
Gizem 1 Baton Madelon 1 Baton Irine Dance
Lieke 1 Baton Isabel 1 Baton
Dione 1 Baton Hanneke&Petra Duo
Madelon 2 Baton Dione & Isabel Duo
Isabel 2 Baton Rosalie Kids Twirl
Irine Strut Team D
Sophie Kids Twirl Team B
Djarah & Irine Duo Dance
Team C
Team A

Plaatsingspunten: Promoties:
Gizem 1 Baton Summer 1 Baton
Ester 1 Baton Djarah & Irine Duo Dance
Dione 1 Baton
Madelon 1 Baton
Isabel 1 Baton
Isabel 2 Baton

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

24-06-2019 08:50