Niks mis met Gouda! op 12 oktober

Gouda – Er is niks mis met Gouda! Deze stad is voor iedereen. En dat wordt op 12 oktober gevierd met een fantastisch evenement: ‘Gouda, Niks Mis Mee’. Het wordt een dag vol activiteiten, muziek, demonstraties en plezier in de straten van Gouda. Voor mensen met én zonder beperking. Een van de special guests is Vincent Bijlo.

Blind, doof, rolstoelrijdend, reumatisch: veel inwoners van Gouda hebben een fysieke beperking. Zichtbaar, maar soms ook niet. Hoe is het om daarmee te leven? Zijn scootmobielers die komen langszoeven alleen maar lastig? Zijn ‘valide’ mensen arrogant, omdat ze geen rekening houden met de toegankelijkheid van een winkel of activiteit?

Op 12 oktober gaan we elkaar ontmoeten, en ruimen we misverstanden, vooroordelen en onwetendheid uit de weg op de leukste manier die je maar kunt bedenken: met een groot feest! Daar horen natuurlijk spelletjes als koekhappen en zaklopen bij, maar óók rolstoeldansen, cabaret en livemuziek. De WheelChairMafia maakt de straten onveilig, Kees-Jan van der Klooster daagt je uit en het ervaringsparcours laat zien hoe verschrikkelijk hándig je kunt zijn met een rolstoel. Want ja, mensen met een fysieke beperking hebben niet alleen karakter, humor en verstand, maar vooral veel mogelijkheden.

Advertisements

Feest voor iederéén
‘Gouda, Niks Mis Mee’ wordt georganiseerd door het Doe Platform van de SOG (Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda) en GAB (Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking). Vrijwilligers uit heel Gouda werken eraan mee. Het feest is voor iedereen en natuurlijk héél breed toegankelijk; ook voor mensen met een chronisch darmprobleem.

Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het definitieve programma wordt nog bekendgemaakt, maar zeker is wel: na afloop weet je dat mensen met een fysieke beperking méér zijn dan hun beperking, en gewoon heel leuke mensen zijn. Blijf op de hoogte via www.facebook.com/BinnenstadGouda of volg GAB op Twitter: @GABGouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

30-08-2019 10:50