Nieuwe Stadsdichter gekozen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vanmiddag was het zo ver, de verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Gouda. uit vier kandidaten moest de jury een keuze maken. Na een mooie strijd kwam Joost Reichenbach als winnaar uit de bus.

Joost Reichenbach is de schrijvers naam van Pieter Stroop. Hij is al jaren actief als dichter. Joost wil niet alleen mooie gedichten maken maar ook in zijn voordracht mensen kunnen boeien en grijpen.

Onderstaand het jury rapport:
De jury is unaniem in haar keuze voor de stadsdichter van Gouda. Ja, de vier finalisten waren allemaal goed, maar er is er één de beste.
De dichter die we vol overtuiging hebben gekozen, bedient zich van een veelzijdige vormtaal maar behoudt consequent zijn eigen stem. Hij is verrassend en creatief. Hij kent zijn klassiekers en beschikt over een groot register aan ideeën (en kan die dan prachtig verwoorden).
Als performer creëert hij een publiek dat niet alleen luistert maar dat op het puntje van de stoel zit om déél te nemen.
Kortom: alle ingrediënte voor een stadsdichter van formaat. Gouda, van harte gefeliciteerd met Joost Reichenbach!

De jury bestond uit, Eleonore Karman, Gerrit Schinkel en Erna Staal (juryvoorzitter)

Zijn eerste opdracht is een afscheidsgedicht maken voor de huidige stadsdichter Hanneke Leroux. Daarna komen de maandgedichten.