Nieuwe opstapplaatsen voor GHZ-Regiobus

Gouda – Heeft u geen vervoer naar het ziekenhuis? Of mag u (tijdelijk) niet autorijden? Maak dan gebruik van de GHZ-Regiobus. Met deze pendelbus worden patiĆ«nten gratis naar alle locaties van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en weer terug naar de opstapplaats gebracht. Vanaf 2 oktober worden aan de dienstregeling vijf nieuwe opstapplaatsen toegevoegd.

De GHZ-Regiobus rijdt op vaste werkdagen verschillende routes in de regio. Op verzoek van patiƫnten wordt de dienstregeling met ingang van 2 oktober uitgebreid met (extra) opstapplaatsen in Gouda (De Hanepraij), Reeuwijk (Dienstencentrum De Reehorst) en Bergambacht (Slothoven). In Bodegraven stopt de bus voortaan bij het nieuwe Medisch Centrum Bodegraven, waar ook de GHZ locatie Bodegraven is gevestigd. De opstapplaats bij De Meent komt hierdoor te vervallen. In Zevenhuizen wordt de halte verplaatst van Swanla naar De Zevenster. Met de komst van deze opstapplaatsen worden de vertrektijden van alle routes aangepast. De nieuwe dienstregeling is te vinden op www.ghz.nl/regiobus.

Geschikt voor jong en oud
De opstapplaatsen van de GHZ-Regiobus zijn vaak gevestigd bij verzorgingstehuizen of gezondheidscentra. Men hoeft geen bewoner van de tehuizen te zijn om mee te rijden. Iedereen die een afspraak heeft op een van de locaties van het GHZ, kan gebruik maken van de GHZ-Regiobus. De GHZ-afsprakenkaart geldt als vervoersbewijs. Patienten kunnen bij het maken van een ziekenhuisafspraak aangeven dat ze gebruik willen maken van de GHZ-Regiobus. Bij het plannen van de afspraak wordt hier dan rekening mee gehouden. In de bus kunnen geen rolstoelen mee, wel invouwbare rollators en kinderwagens. De busdienst is dus geschikt voor jong en oud.
Kijk voor meer informatie en de nieuwe dienstregeling op www.ghz.nl/regiobus