Nieuwe natuurspeelplaats El Dorado

DCIM100MEDIADJI_0214.JPG

Deze week opende Groenalliantie Midden-Holland een nieuwe natuurspeelplaats in recreatiegebied het Goudse Hout. De speelplaats is voor kinderen en heet ‘El Dorado’. De verkeersveiligheid rond het gebied mag volgens Wilfred Franke, eigenaar van de Goudse manege wel een stuk veiliger.

Speeleiland en ontmoetingsplein
In het speeleiland worden kinderen uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving. Ook is een klimtoestel met een uitkijktoren en een watervlot aangelegd. Met een waterpomp op het strand en stapstenen in het water is er veel meer te beleven voor de kinderen. De werkzaamheden zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie fase 1. De werkzaamheden in de Goudse Hout zijn nog niet afgerond, zo wordt er nog gewerkt aan een ontmoetingsplein met verschillende bankjes en het vernieuwen van de hoofdentree. De verschillende onderdelen worden stapsgewijs opgeleverd.

Kwaliteitsimpuls Groenalliantie
De ontwikkelingen in de Goudse Hout zijn onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie fase 1. De Kwaliteitsimpuls bestaat uit meerdere fasen en heeft als doel natuurgebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt en voor andere gebieden staan er grotere veranderingen op de planning. Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. Er wordt samengewerkt met gemeenten en andere partijen om de projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.

Advertisements

Verkeersproblemen
Ondanks de blijdschap rondom de speeltuin zijn de omwonenden bang voor ongelukken door het snelle verkeer. ‘’Ik kijk regelmatig naar kinderen die over willen steken, dit is totaal niet veilig.’’ Zegt Wilfred. De snelheidslimiet is 50 km/u op de Goudse Houtsingel, maar mensen houden zich niet aan dit limiet. De singel is daarbij een doorgaande en soms drukke weg.

De mensen die langs de singel wonen pleiten ervoor dat de 50 km wordt gehandhaafd. Dit kan alleen als er maatregelen worden genomen. Een flitspaal staat er wel Er hoeven volgens Wilfred alleen maar simpele maatregelen genomen worden, waardoor veiligheid beter gewaarborgd wordt. ‘’Ik ben geen verkeersdeskundige, maar er is in opdracht van de gemeente een rapport gemaakt door een bureau waar onder andere wordt gepraat over verkeersdrempels en veranderingen aan de weg. Dit heeft geen gevolgen voor de brandweer en ambulance. We genieten van de Goudse Hout, maar wel met veilige omstandigheden.’’

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

06-09-2019 14:07