Nieuwe kinderburgemeester: Talitha Shaddelee

Gouda Vanochtend was de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Zes enthousiaste kandidaten presenteerde zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal in het Huis van de Stad aan de Burgemeester Jamessingel. De jury was unaniem en koos Talitha Shaddelee als de nieuwe kinderburgemeester. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Afscheid zittend kindercollege
Loco burgemeester Thierry van Vugt nam deze ochtend ook afscheid van het zittende kindercollege: kinderburgemeester, Tess Huijsmans en de kinderwethouders Dies Nieuwenburg, Juwairiyya Eissa, Hidde van der Ligt, Rasmus Kerkmeester en Dico Stevens. Zij hebben het afgelopen jaar heel hard gewerkt. Hoogtepunt van hun samenwerking was het Super Cool Kidsfeest voor alle kinderen van Gouda.

Kinderburgemeester van Gouda
Sinds 2014 heeft Gouda een kinderburgemeester. De kinderburgemeester heeft een ceremoniële en feestelijke functie en vertegenwoordigt samen met de kinderwethouders de kinderen van Gouda. Het kindercollege probeert samen met B&W, Brede School en ondernemers Binnenstad veel van hun ideeën en plannen te realiseren. De verkiezing en planuitwerking is een samenwerking tussen de Gemeente Gouda, de Samenwerkende ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en de Brede School (alle basisscholen van Gouda).

Advertisements

26-06-2019 12:10