Nieuwe directeur Kunstpuntgouda/Cultuurhuis Garenspinnerij

Vanaf 1 november wordt Willem van den Broek de nieuwe directeur van Kunstpuntgouda/Cultuurhuis Garenspinnerij. Hij volgt hiermee Hugo van den Hoek Ostende op.

Van den Broek is momenteel directeur in Alphen aan den Rijn bij Parkvilla Cultuurcentrum. In Alphen heeft hij Parkvilla (voorheen Expressie’70/Parkexpressie) uitgebouwd tot een belangrijke culturele partner van de gemeente Alphen met een filmhuis, theater en cursuscentrum. Hij organiseerde kunsteducatie in de scholen, Parkkunst tijdens Koningsdag en sinds 2016 de samenwerking BOOST.

“We zijn blij dat we zo snel een zo goede opvolger hebben kunnen vinden voor Hugo”, aldus Peter Kruyt, voorzitter van het bestuur van Kunstpuntgouda. “Willem heeft in Alphen laten zien dat het cultureel ondernemerschap hem in het bloed zit. Met zijn creativiteit en samenwerkingsgerichtheid gaan Cultuurhuis Garenspinnerij en Kunstpuntgouda een nieuwe fase in.”

Advertisements

In Gouda zal Van den Broek de plannen gericht op de ontwikkeling van Cultuurhuis Garenspinnerij verder vorm en inhoud geven als culturele en kunstzinnige ontmoetingsplek voor jong en oud. Als culturele partner van de gemeente en collega van de culturele instellingen. Na 14 jaar in Alphen ziet hij deze stap als een nieuwe uitdaging waar hij met veel plezier en energie aan begint. “Ik ben ervan overtuigd dat we samen met de docenten en medewerkers dit prachtige gebouw tot de Culturele Huiskamer van Gouda kunnen maken. Een plek waar de Gouwenaar trots op is en graag over de vloer komt.”