Nieuwbouw Walvisstraat bijna afgerond

De nieuwbouw van de veertien sociale huurappartementen en het ontmoetingscentrum Gouda West aan de Walvisstraat is bijna klaar. Zaterdag 1 oktober houdt woningcorporatie Mozaïek Wonen daar van 15.00 tot 17.00 uur open huis. De planning is dat de bouw in november wordt afgerond.

Het nieuwbouwplan in het centrum van de wijk Korte Akkeren in Gouda, is een ontwikkeling van Vink Ontwikkeling B.V.. en bestaat uit 12 eengezinswoningen, 18 appartementen en een ontmoetingscentrum. Het ontmoetingscentrum en 14 van de 18 appartementen zijn eigendom van Mozaïek Wonen. De appartementen gaat Mozaïek Wonen verhuren als sociale huurwoningen. Inmiddels zijn elf appartementen toegewezen en voor de laatst 3 is men in gesprek met kandidaat huurders. De koopwoningen zijn inmiddels door Vink verkocht.

Activiteiten voor bewoners
Kwadraad, gaat na opening in het ontmoetingscentrum met en voor de bewoners van Gouda West (Nieuwe Park, Korte Akkeren, Centrum en Westergouwe) diverse activiteiten organiseren samen met het Sociaal Team (Jeugd) en andere organisaties. Tijdens het open huis laten zij een aantal van die activiteiten zien.

Advertisements

Wijkontwikkeling Korte Akkeren
In het kader van de wijkontwikkeling Korte Akkeren zijn al verschillende projecten afgerond. Zoals het gezondheidscentrum in de voormalige Sacramentskerk, de woningen aan Westerkade, Snoystraat en de Erasmusstraat. De nieuwbouw aan de Walvisstraat is een aanvulling op deze projecten.