Nieuw pand voor groeiend Hoornbeeck College

Gouda – Het Hoornbeeck College heeft voor haar Goudse vestiging een bestaand kantoorpand aan het Noordelijk Halfrond gekocht. De school is sinds 2015 in Gouda gevestigd en was op zoek naar een definitieve locatie voor haar studenten.

De explosieve groei van 300 studenten in 2015 naar 725 studenten in 2017 leidde ertoe dat de studenten momenteel op drie locaties in Gouda les krijgen. Het is de bedoeling dat de studenten van alle sectoren vanaf cursusjaar 2019-2020 les krijgen in het gebouw aan het Noordelijk Halfrond.

Duurzaamheid
Drs. W.J. de Potter, voorzitter van het College van Bestuur: “Voor het Hoornbeeck College staat duurzaamheid en rentmeesterschap hoog op de agenda. De mogelijkheid om een bijna leegstaand kantoorpand om te vormen tot een bruisende school past naadloos bij deze ambitie.”

Advertisements

Bruikbaarheid
Ook locatiemanager drs. G. van Veldhuizen is blij met deze nieuwe mijlpaal: “Het pand biedt veel mogelijkheden. We willen het gebouw zo inrichten dat het beroepenveld en het onderwijs elkaar gaan ontmoeten. Het is prachtig als studenten kunnen studeren in een omgeving waar professionaliteit en gezelligheid samengaan. Ook zijn we blij met de grootte van het gebouw en de hoeveelheid parkeerplaatsen. Er zijn voldoende mogelijkheden tot groei.”

Het Hoornbeeck College neemt dit jaar voor de 9e keer de eerste plek in op de lijst van beste ROC’s in Nederland. De MBO-school heeft naast Gouda nog vijf locaties, in onder andere Rotterdam, Amersfoort, Goes, Amersfoort, Apeldoorn en Kampen. Landelijk studeren er ongeveer 6.500 studenten die christelijk onderwijs volgen in de richtingen Zorg & Welzijn, Techniek, Dienstverlening en Economie.