Nieuw Nederlands Junioren-record voor Erwin Timmerarends

Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Polsstokdag in Polsbroekerdam versprongen. Deze dag stond in het teken van de 40e verjaardag van de vereniging “Polsstokkerdam” . Alle springers die iets met het getal 40 in de uitslagen wisten te springen werden getrakteerd op oliebollen die door de “bakdames” vers werden gebakken. De springers haalden alles uit de kast om de JEVA bokaal mee naar huis te nemen.

Bij de junioren categorie was het Erwin Timmerarends (Montfoort) die iedereen kippenvel bezorgde. Met een tot in de puntjes perfect uitgevoerde sprong liet hij zich van enorme hoogte in het zandbed ploffen. Nadat de meting voltooid was en de afstand van 20.65m. op de borden verscheen, bleek het zelfs een nieuw Nederlands Record te zijn. Dit record stond al jaren lang op de naam van Jaco de Groot stond met 20.41m, welke hij sinds een jaar moest delen met de Friese Age Hulder (Burgum). Dit record is nu, dankzij Timmerarends, weer helemaal in “Hollandse” handen. Timmerarends was al houder van het Hollands Jongensrecord, maar nu dus ook bij de junioren. Na Erwin volgen Ricardo Faaij (Haastrecht) met 18.07m. en Paul van Meijeren (Zegveld) met 17.94m.

Ook bij de Dames sneuvelde een record, Demi Groothedde (Jaarsveld) sprong in haar tweede sprong 14.11m. en is daarmee de verste dame ooit op twaalf jarige leeftijd. Hiermee werd zij zelfs tweede in de dames topklasse, achter Wendy Helmes (IJsselstein) met 14.66m. Derde werd Jessica Snoek (Oudewater) met 13.95m. Dymphie van Rooijen (Harmelen), kersvers Nederlands recordhoudster bij de dames (17.14 m.), was op vakantie.

De Senioren categorie stond een beetje in het teken van de terugkeer van geblesseerde Rian Baas (Oudewater). In zijn tweede sprong was hij onderweg naar de winst, totdat het materiaal hem in de steek liet en hij zich uit de stok moest laten vallen. Hij sprong nog wel tot 18.85m. en zal daar met een dubbel gevoel aan terug denken. Eerste werd Jaco de Groot (Woerden) met 19.39m. Dit ging overigens niet zonder moeite, want Thomas van Midden (Vlist) sprong exact even ver als de Groot. De tweede afstand van de Groot was net iets verder. Met een spectaculaire sprong wist Bastiaan de Bruijn (Lopik) 19.10m. te springen en werd daarmee derde.

Bij de Jongens was het ook een mooie strijd. Woerdenaar Bas van Leeuwen was daarvoor hoofd verantwoordelijke, hij sprong maar liefst twee keer zestien meter. In zijn allereerste sprong was het direct raak, hij sprong een persoonlijk record van 16.42m. en werd daarmee eerste. Tweede werd Gerwin Kastelein (Zegveld) met 15.93m. voor Daniel Cluistra (Oudewater) 15.69m.

Volgende week zullen de polsstokverspringers zich verplaatsen naar Friesland waar de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM) plaats zal vinden. Deze topwedstrijd zorgt elk jaar weer voor een fantastische ambiance en verre sprongen. Alle Friese en Hollandse springers mogen hier aan meedoen in de strijd om de titels.

polstokspringen

polstokspringen