Nederlandse man sportiever dan Vlaamse man

Twee keer meer Nederlandse mannen dan Vlaamse mannen fietsen naar het werk.

Vergeleken met de Vlaamse man is de gemiddelde Nederlandse man meer bezig met sport en bewegen. Maar liefst 65% doet regelmatig iets aan sport, tegenover een nipte 62% van de Vlaamse mannen. In de provincie Zuid-Holland sport zelfs drie kwart van de mannen minstens één keer in de week. Dit blijkt uit onderzoek naar de Nederlandse en Vlaamse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

Het sportieve karakter van de Nederlandse man toont zich ook in hun voorkeur om op de fiets naar het werk te gaan. Twee op de tien mannen kiest voor de fiets als vervoermiddel, tegenover slechts 9% van alle Vlaamse mannen. In de provincie West-Vlaanderen lijken de mannen wat meer op de Nederlanders; hier fiets 16% regelmatig naar kantoor. In provincie Flevoland lijken de mannen juist meer op de Vlamingen; hier pakt slechts één op de tien dagelijks de fiets naar het werk.

Advertisements

Gezonde voeding en beweging de trend
Het lijkt erop dat de Nederlandse man steeds meer bezig is met gezonde voeding en beweging. Foodexpert Dirk Mulder heeft vorig jaar al aangegeven dat voeding en gezondheid steeds meer in de schijnwerpers staan. Dit is allang geen hype meer, maar een langjarige trend. Ook de mannen gaan steeds meer mee met deze ontwikkeling. Dit is ook te zien aan het aantal fitness en healthblogs die we massaal volgen.

Nederlandse mannen eten het liefste thuis
71% van de Nederlandse mannen eet liever thuis dan in een restaurant, bij zo’n 62% van de Vlaamse mannen is dit het geval. Ruim een kwart van de Nederlandse mannen kiest dan als diner voor oer-Hollandse stamppot met jus en worst. 7% kiest juist voor de gezonde quinoa salade met superfoods. In Vlaanderen kiest zelfs 10% voor deze gezonde optie. Het favoriete eten blijft nog altijd de schotel met biefstuk, friet en sla. 54% van de Vlamingen kiest dit gerecht als favoriet, tegenover 66% van de Nederlandse heren.

Hij drinkt bier of gaat voor alcoholvrij
Mannen blijven mannen, bier blijft het favoriete drankje. Ruim de helft van de Nederlandse mannen drinkt dit brouwsel het liefst wanneer zij een avond uitgaan. Toch valt ook op dat ongeveer twee op de tien mannen, in zowel Vlaanderen als Nederland, geen alcohol nuttigt wanneer zij op stap gaan met vrienden.