Nationale voorleeswedstrijd in de Chocoladefabriek

Gouda – Op woensdag 14 februari vindt de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in de Chocoladefabriek. Van 10.30 tot 12.00 uur strijden de voorleeskampioenen van zeven basisscholen om de titel ‘Beste lokale voorlezer’. De winnaar gaat door naar de regionale kwartfinale op 17 maart.

Deelnemers aan de wedstrijd zijn Jamie Smit van SBO het Avontuur, Koen van Tilborg van de Wethouder Luidensschool, Nova van de Fliert van De Triangel, Amina Harylallsingh van Het Schateiland, Samuel Verwaal van de Plaswijckschool, Juliana Stallvord van de Openbare Jenaplanschool Het Vlot en Katinka Smaling van de Carrousel.

In de jury zitten Martine Cleintuar van Boekhandel Verkaaik, Annemarie Wolters van de VoorleesExpress en Ellen van Leeuwen van de Bibliotheek Gouda. Ellen Moen van de Bibliotheek Gouda zal de ochtend presenteren. 

Advertisements

De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van de Stichting Lezen die samen met de Bibliotheken wordt uitgevoerd. De lokale rondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de Bibliotheken en de Provinciale Ondersteuningsinstellingen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd