Na de zomer besluit over verhuizing Filmhuis en Verzetsmuseum

chocoladefabriekgouda

Gouda – Het definitieve besluit of Filmhuis Gouda en Verzetsmuseum Zuid-Holland naar de Chocoladefabriek verhuizen, valt na de zomer. Het haalbaarheidsonderzoek is zo goed als afgerond, meldde de wethouder Jan-Willem van Gelder tijdens een persgesprek. Het rapport ligt bij de gemeente. Het college gaat hier goed naar kijken en het plan bespreken. De verwachting is dat het college kort na zomerreces naar buiten komt, met het definitieve besluit.

De Chocoladefabriek Gouda bestaat op dit moment uit de Stadsbibliotheek, het Streekarchief Midden-Holland, De Drukkerswerkplaats Gouda en Kruim – eten en drinken. Sinds 2014 vormen zij op het adres Klein Amerika een collectief dat zich richt op inspireren, creëren en participeren.

Ruimte over
Binnen het gebouw van de Chocoladefabriek is nog ruimte over; de tweede etage staat al enkele jaren leeg. Twee culturele partijen uit Gouda willen zich aansluiten bij de Chocoladefabriek en de tweede etage gaan betrekken: het Filmhuis Gouda en het Verzetsmuseum Zuid-Holland.  De zes partijen geloven dat samenwerking kan leiden tot een nog mooiere invulling van Chocoladefabriek voor het bestaande en voor een nieuw publiek

Advertisements

Het is volgens wethouder Van Gelder heel belangrijk dat de uitbreiding meerwaarde heeft voor de stad en dat de samenwerking goed gaat verlopen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het gebouw geschikt is om het op deze manier in te richten en of er genoeg budget is, om dit plan uit te voeren.