Museum Gouda schaft schilderij Koud Asfalt aan

Museum Gouda breidt de stadscollectie uit met een schilderij van het industrieel complex Koud Asfalt. Het werk is geschilderd door Jeroen Hermkens, voor enige maanden artist in residence in de Jeruzalemkapel.

Wie Jeroen Hermkens aan het werk wil zien, kan hem de komende maanden op straat bij de haven, op industrieterreinen rond Gouda of in de Jeruzalemkapel vinden. In de maanden juli en augustus zal Museum Gouda een selectie van zijn werk tonen.

Directeur Museum Gouda Gerard de Kleijn: “Over vijftig jaar zal het terrein aan de IJssel dat Hermkens geschilderd heeft, er heel anders uitzien. Door de gemeentelijke aankoop van het terrein is dit schilderij plots ook historisch van belang geworden. Wie het werk van Hermkens kent, ziet direct dat dit een “echte” Hermkens is: Compact geschilderd, stedelijk, windstil en een sterk lijnenspel. Een betekenisvolle aanwinst. Gouda bezit niet veel stadsgezichten. Deze aanwinst zullen we eind van dit jaar in de Schatkamer plaatsen, in de hoek waar nog enige stadsgezichten hangen. Voorlopig is het schilderij nog te zien in de Jeruzalemkapel.”

schilderij koudasfalt mg

Advertisements