Museum Gouda roept op tot maken van gezamenlijk kunstwerk

Gouda – Dat de deuren van de Nederlandse musea door de coronacrisis gesloten zijn, betekent niet dat de sector bij de pakken neer zit. Integendeel: overal ontstaan mooie, veelal online initiatieven. Collecties worden via social media gedeeld en bezoekers en volgers uitgedaagd met creatieve opdrachten. Museum Gouda doet hier nog een schepje bovenop door de inwoners van Gouda en volgers op sociale media op te roepen om gezamenlijk een kunstwerk te creëren en daarmee letterlijk en figuurlijk een creatieve stip op de horizon te zetten. Als de deuren van Museum Gouda straks weer open gaan, worden alle kunstwerken bijeengebracht en als geheel tentoongesteld in de Goudse museumzalen.

Positief & creatief vooruitkijken
Marc de Beyer, directeur van Museum Gouda: ‘Natuurlijk doet het pijn dat het museum gesloten is en onze mooie tentoonstellingen en collectie niet te zien zijn voor het publiek. Maar het allerbelangrijkste is de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en van onze bezoekers, wat zeg ik: van iedereen. Om de zinnen te verzetten en toch positief vooruit te kijken, leek het ons mooi om gezamenlijk een kunstwerk te maken in de vorm van ‘stippen op de horizon’. Via onze website en social media kanalen delen we een bestand dat je kunt downloaden of uitprinten om er vervolgens een creatieve en bovenal eigen invulling aan te geven.’

Teken, schilder of bewerk het bestand op de computer en creëer een eigen stip op de horizon en deel deze met Museum Gouda. Hoe je dit kunt doen, staat op museumgouda.nl. De kunstwerken krijgen ook een plekje op het nieuwe Instagram account van het museum: @stipopdehorizon. ‘En als deze nare tijd straks voorbij is, maken we er een groot samengesteld kunstwerk van, dat iedereen in het echt kan komen bewonderen in Museum Gouda’, aldus De Beyer.

Advertisements

Kijk voor meer informatie en het bestand ‘stip op de horizon’ op museumgouda.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

27-03-2020 09:50