Mohammed Mohandis en Anita Engbers uit Gouda kandidaat-Kamerlid voor de PvdA

Kamerlid Mohammed Mohandis en nieuwkomer Anita Engbers uit Gouda doen mee aan de Tweede Kamerverkiezingen voor de Partij van de Arbeid. Zij staan respectievelijk op plek 21 en 60. Mohandis is gemotiveerd om aan de slag te gaan: “Nederland is een prachtig land en er is ontzettend veel om trots op te zijn. Maar dat betekent niet dat Nederland klaar is voor de toekomst. Er wordt steeds vaker naar elkaar geschreeuwd en steeds minder naar elkaar geluisterd.”

Engbers vult aan: “Op de werkvloer kunnen vaak alleen de bazen rekenen op een vast contract, terwijl de mensen die het echte werk doen worden afgescheept met flexbaantjes. Als ik word gekozen in de Tweede Kamer wil ik tegenstellingen verkleinen en werken aan gelijke kansen. Dat is onze gezamenlijke opdracht.”

De PvdA maakte de concept-lijst vandaag bekend. Lijsttrekker Lodewijk Asscher is verheugd over de lijst: “Met Mohammed, Anita en alle andere kandidaten gaan we de strijd aan voor een sociale economie en een fatsoenlijke samenleving. Een Nederland waarin we samen vooruitgaan en vechten tegen onrecht. Wilders en de VVD dreigen het land te verdelen. Dat vraagt om een krachtig geluid van saamhorigheid op 15 maart, zodat we samen kunnen bouwen een Nederland waar iedereen trots op kan zijn.”

Advertisements

Op het congres van 14 en 15 januari zullen de leden van de PvdA de lijst vaststellen.