Mohamed Mohandis nieuwe voorzitter Stichting COMBO, voor LAKS en JOB.

Gouda – Op 1 maart wordt Mohamed Mohandis de nieuwe voorzitter van COMBO, de uitvoeringsorganisatie voor LAKS en JOB. Mohandis volgt Boris van der Ham op, die na bijna 6 jaar de voorzittershamer doorgeeft. Mohandis is als oud-Kamerlid en -onderwijswoordvoerder (2012-2017) van de PvdA, geen onbekende in het onderwijs en de politiek, de gebieden waarin ook LAKS en JOB actief zijn.

Mohandis: “Als Kamerlid sprak ik LAKS en JOB regelmatig over de positie van leerlingen en studenten en weet ik hoe belangrijk het werk is dat zij doen.” Ik help jongeren graag om het beste uit zichzelf te halen, ook omdat ik als stapelaar het hele onderwijspalet heb doorlopen”. Als Kamerlid zette Mohandis zich onder andere in voor de invoering van de ov-chipkaart voor alle mbo-studenten en meer zeggenschap voor studenten. Tegenwoordig werkt hij als projectleider Public Affairs en strategisch adviseur voor mboRijnland en is hij fractievoorzitter in de Goudse Gemeenteraad.

COMBO
Stichting Combinatie Onderwijsorganisatie (COMBO) is in 1999 opgericht door de besturen van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en de JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Het doel van de stichting is, om de samenwerking tussen beide verenigingen te bevorderen, te zorgen voor continuïteit (denk aan activiteitenplannen, financieel beheer en personeelsbeleid), en het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan LAKS en JOB. Het bestuur van de stichting bestaat uit zeven vrijwilligers, waarvan vier algemeen bestuursleden tevens bestuurslid zijn van LAKS of JOB. De rollen van secretaris en penningmeester zijn ingevuld door Sarien Shkolnik (bestuurder Graafschap College) en Berni Drop (rector/bestuurder Montessori College Nijmegen-Groesbeek). Boris van der Ham heeft wegens het verstrijken van zijn maximale zittingstijd als voorzitter na bijna 6 jaar afscheid genomen als voorzitter.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

06-02-2020 07:00