Mogelijk stil protest tijdens intocht Sinterklaas

Het RTL Nieuws meldt het volgende op haar site:

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet wil zich morgen niet door de burgemeester van Gouda laten verbannen naar de protestvakken, die tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas voor betogers zijn gereserveerd.

Die speciaal aangewezen demonstratieplekken, waaronder de ruimte voor het zogeheten Huis van de Stad (zie foto rechts), bevinden zich buiten de centrumring. De actiegroep roept op tot een stil en vreedzaam protest langs de route.

“Het gaat om vrijheid van meningsuiting”, meldt de groep aan RTL Nieuws. “Wij willen net als alle andere mensen aanwezig zijn bij de intocht. Dat wij een andere mening hebben, moet niets uitmaken. We zullen niets doen, alleen onze rug toekeren naar de Sint en de pieten.”

Of de gemeente stappen zal ondernemen tegen de demonstranten, is onduidelijk. “Op de inhoud van de veiligheidsmaatregelen gaan wij niet in”, meldt de gemeente Gouda. “We zijn alert op signalen en zullen daarvoor passende maatregelen treffen. In ieder geval staat buiten kijf dat de openbare orde en veiligheid in Gouda tijdens de sinterklaasintocht niet in het geding mogen komen.”

Bron RTL Nieuws