Mogelijk besmettelijke ziekte op De Goudse Manege

Gouda – “Helaas is er bij ons ook een verdacht geval van Droes geconstateerd.” Dit liet De Goudse Manege afgelopen weekend via hun Facebook pagina weten. Eerder werd op manege Golden Stables in Woubrugge een paard met Droes aangetroffen.

Al hoewel het niet zeker is of het op de Goudse Manege werkelijk om de ziekte Droes gaat zijn de paarden die verdacht worden of symptomen van Droes vertonen uit voorzorg apart gezet. Droes is een zeer besmettelijke paardenziekte die in de bovenste luchtwegen bij paarden speelt en wordt veroorzaakt door de bacterie Streptococcus equi. De ziekte kan dodelijk zijn maar in de meeste gevallen genezen paarden goed.

Er wordt onderzocht of het daadwerkelijk om de besmettelijke ziekte Droes gaat. De manege hoopt deze week definitief uitslag te krijgen.

Advertisements

Ze adviseren hun bezoekers om uit voorzorg na het bezoeken van de manege zich te voorzien van schone kleding voordat ze met andere paarden in contact komen. Het team van de manege laat op Facebook weten: “Bij de ingang kunnen laarzen en schoenen ontsmet worden. Alle mogelijke hygiëne maatregelen zijn getroffen en worden door ons bewaakt. Wij houden iedereen op de hoogte.”