Wo.17-06: Midzomer wandeling in polder Oukoop!

Genieten van de zomeravond

Staatsbosbeheer en familie de Goeij organiseren op woensdagavond 17 juni een wandelexcursie in de polder Stein-Oukoop, ten zuidoosten van Gouda. Na het bezoek aan Hoeve Stein maken de deelnemers samen met de Groene Hart gids een ontdekkingstocht door de polder.

Polder Stein-Oukoop was honderden jaren geleden een veenmoeras en is ontgonnen voor landbouw en veeteelt. Er zijn nu nieuwe ontwikkelingen gaande. De weilanden worden ingericht als foerageer-, rust- en broedgebied, en houtkades zijn toegankelijk voor wandelaars. Agrariërs zijn belangrijke natuurbeheerders en dat stelt eisen aan de bedrijfsvoering. Een nieuw te ontwikkelen boerderij krijgt een landschapsinrichting die geheel afgestemd is op de natuurwaarden die de polder eigen is. De deelnemers worden ontvangen op Hoeve Stein waar onder het genot van een kopje koffie/thee het verhaal van de bedrijfsvoering wordt verteld. De wandeling gaat door een typische Hollandse landschap.

Advertisements

Verzamelen vanaf 18:45 uur op Hoeve Stein aan de Oukoopsedijk 20 te Reeuwijk waar de deelnemers kunnen parkeren op het erf. De excursie duurt plm. 2 uur en start om 19:00 uur met een korte uitleg over de plek waar u bent. De wandeling voert door de polder en zal ook langs de Oukoopse Molen gaan. De kosten, inclusief consumpties, zijn € 8,00 euro en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar. Vergeet uw verrekijker en wandelschoenen niet! Aanmelden via de website www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925 (tijdens kantooruren).

reeuwijkoukoop