Midwinterwandeling Reeuwijkse Plassen

Reeuwijk – Kleed je warm aan en doe mee aan de midwinterwandeling bij de Reeuwijkse Plassen. De wandeling loopt langs de plassen waar ‘s winters enorme aantallen vogels overwinteren, zoals de duizenden smienten. Ook de ijsvogel is aanwezig: wie weet zie je dit schuwe kleurrijke vogeltje als een blauwe gloed over het water scheren. Er brandt een vuurtje om je te warmen en er staat een kop erwtensoep klaar. Dus muts op, sjaal om en lekker naar buiten!

De wandeling duurt ongeveer 3 uur en gaat rondom de plassen Broekvelden en Vettenbroek. De route is ongeveer 7 kilometer lang en is geschikt voor minder-validen en kinderen vanaf 7 jaar. Bij terugkomst is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor de volwassenen is er glühwein.

Deze wandeling is in samenwerking met de Lionsclub Gouda-Reeuwijk. De opbrengst gaat naar een goed doel: tientallen minderbedeelde gezinnen in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk ontvangen dit jaar een kerstpakket.

Advertisements

Wandel mee op zondag 16 december. Vanaf 12:30 tot 14:00 uur kunnen deelnemers zich melden bij de kantine van de Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven. Parkeren op de parkeerplaats van het Reeuwijkse Hout. Kosten: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. Deelnemers graag contant en gepast betalen bij aanvang van de wandeling. Wandelaars dienen zich van tevoren aan te melden via www.staatsbosbeheer.nl/midwinterwandelingreeuwijk of stuur een mail naar groenehartexcursies@staatsbosbeheer.nl

Staatsbosbeheer verzorgt het beheer van het Reeuwijkse Hout in opdracht van Groenalliantie Midden Holland.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

28-11-2018 12:25