Meisjesploeg AV Gouda haalt landelijke finale niet

atletiek

De meisjes junioren B van Atletiek Vereniging Gouda hebben zich op zondag 14 juni in Lisse niet weten te kwalificeren voor de landelijke competitiefinale in september van dit jaar.

Hoewel de ploeg een kansrijke uitgangspositie had na de eerste competitiewedstrijd lukte het in Lisse niet om zich daadwerkelijk te kwalificeren voor die finale, door een foutieve wissel bij de estafette wat veel punten kostte. Ondanks deze teleurstelling waren er enkele mooie individuele prestaties, waaronder op de 400m voor Frederique Post die een persoonlijke recordtijd van 60.89s liep. Ook haar 100m was snel met een tijd van 12.84s. Meerkampster Julia Hollander was weer snel op de 100m Horde met een tijd van 15.38s.

De jongens junioren B van AV Gouda eindigden landelijk niet in de buurt voor plaatsing voor de competitiefinale. Daan van Gasten kwam tot een mooie afstand van 37.73m bij het discuswerpen. Rick Veltman verbeterde zich enorm op de 100m en liep een tijd van 12.08s. C-Junior Matthias Nab hield zich uitstekend staande bij de B Junioren en liep een snelle tijd van 55.77s op de 400m.

atletiek