Meer toezicht op illegaal dumpen huisvuil

Gouda – Gemeente Gouda start vanaf 1 augustus met extra toezicht op het dumpen van huisvuil. De proef duurt tot het einde van dit jaar in de wijken Korte Akkeren, Westergouwe en een deel van de binnenstad. Vanaf 1 januari 2018 start Afval Scheiden Loont (ASL) en wordt toezicht in heel Gouda ingevoerd.

Het gebeurt nog structureel dat afval naast containers worden geplaatst of op straat, zo stelt de gemeente. In de drie wijken waar de proef ingaat gebeurt dit het vaakst. “We willen serieuze stappen zetten om de vervuiling op straat aan te pakken. De doelstelling is om bewoners extra bewust te maken van de regels en ervoor te zorgen dat zij zich er ook aan houden”, zegt wethouder Jan-Willem van Gelder.

Boete omhoog
Bewoners die worden betrapt, op heterdaad of achteraf, ontvangen een boete van 90 euro (vastgesteld door het Openbaar Ministerie). Als per 1 januari Afval Scheiden Loont (ASL) voor heel Gouda ingaat, zal de boete omhoog gaan naar 168,75 euro. Waar voorheen de gemeente nog de kosten voor het verwijderen van het illegaal geplaatste afval voor haar rekening nam, wordt deze nu verhaald bij de overtreder onder de motto ‘de vervuiler betaalt’.

Advertisements