Meer R-net buslijnen en R-net station omgeving Gouda

Gouda/Boskoop – Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk is op 11 december officieel geopend. Het station maakt de omliggende Snijdelwijk, multifunctioneel centrum De Plataan en het Zwarte Pad gebied beter bereikbaar per openbaar vervoer. Ieder kwartier vertrekken er treinen van en naar Gouda en Alphen aan den Rijn.

“De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het nieuwe voorplein voor het station. Hierbij is veel aandacht geweest voor een prettige ontvangst van de reiziger: een ruime overdekte fietsenstalling met plaats voor 200 fietsen, extra parkeerplaatsen en een kiss en ride strook”, aldus wethouder Han de Jager van de gemeente Alphen aan den Rijn. “Het nieuwe station maakt het voor reizigers makkelijk om vaak en dicht bij huis op de trein te stappen”, voegt regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail daaraan toe.

Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda willen verbeteren. Na de introductie van de R-net treinen in december 2016 en de frequentieverhoging van twee naar vier treinen per uur afgelopen september is dit een volgende stap in de kwaliteitsverbetering. In het voorjaar volgt de opening van het tweede nieuwe station op de lijn, Waddinxveen Triangel.

Advertisements

Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december is ook het R-net busnetwerk uitgebreid met drie nieuwe lijnen. Arriva is de vervoerder voor de nieuwe lijnen tussen Leiden en Leiderdorp, Gouda en Schoonhoven en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol. Eind 2014 zijn de eerste R-net bussen gaan rijden in de provincie. Met succes: steeds meer mensen weten de bus te vinden en de waardering van reizigers voor R-net is hoog.

Onderdeel van het R-net kwaliteitsconcept is het aanleggen van comfortabele haltevoorzieningen met digitale reizigersinformatie en gebruiksvriendelijke fietsenstallingen. De lijnen gaan frequenter rijden en worden sneller en betrouwbaarder doordat zij minder haltes aandoen. Waar mogelijk is de infrastructuur aangepast om de rijtijden te verkorten en de reis comfortabeler te maken. De bussen zelf zijn ook comfortabeler met onder andere gemakkelijke stoelen en usb-aansluitingen.

R-net breidt uit
R-net (Randstad-net) is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Overheden en vervoerders werken samen met het doel om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardig openbaar vervoer te laten rijden: zowel bussen, treinen, trams als metro’s. Met de drie nieuwe buslijnen en de twee al bestaande lijnen (tussen Leiden en Zoetermeer en tussen Rotterdam en Dirksland) rijden nu vijf R-net buslijnen in Zuid-Holland. R-net treinen rijden sinds eind 2016 tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Andere uitbreidingen van zowel bus- als spoorlijnen zijn in voorbereiding. Meer over R-net is te lezen op www.zuid-holland.nl/r-net