Meedenken Achter de Waag

dewaag

Gouda – Achter de Waag is nu een rommeltje. De gemeente en verschillende partners willen van het plein een eigen plek met rustiek karakter naast de Markt maken. Met aandacht voor water, groen en gezelligheid. Omdat de verandering veel geld en ook tijd kost, heeft de gemeente een visie gemaakt voor de langere termijn.  Omdat Achter de Waag een belangrijke plek in de stad is, kijken zij verder dan alleen maar ‘vergroenen’. Ze bekijken ook de randen van het plein. 

Water en groen zijn belangrijk in de visie. Net als een gezellige uitstraling van het plein. In de visie die de gemeente met partners heeft gemaakt, hebben we rekening gehouden met de verschillende belangen. In de film leggen zij de visie uit.

Advertisements

 

 

Op deze link kan je enkele vragen beantworden. 

 

Waar kan ik vragen stellen over dit project?

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina Groener Achter de Waag.

Als u vragen heeft of iets wilt melden, bel dan de gemeente Gouda via telefoonnummer 14 0182. U kunt ook e-mailen naar gemeente@gouda.nl.

Bent u iets van plan op of vlakbij Achter de Waag?

Ben jij van plan om eind 2021 of begin 2022 iets op of vlakbij het plein Achter de Waag te organiseren? Dan hoort de gemeente graag van u zodat we uw plan en onze werkzaamheden om het plein groener te maken zoveel mogelijk op elkaar af kunnen stemmen. Bel ons of stuur een e-mail om dit samen te bespreken.

De foto hieronder was het straatbeeld in 2016, toen er een proef werd gedaan met terrassen Achter de Waag. Ondanks de zonnige foto werd dit geen succes.

01-09-2021 10:28