Maud Roukens gekozen tot ‘Heldin voor Gouda’

'Heldin voor Gouda' Maud Roukens (rechts) heeft zojuist de heldinnencape en onderscheiding overhandigd gekregen van wethouder Corine Dijkstra (links).

Gouda – Tijdens de debatavond over 100 jaar Algemeen Kiesrecht in de Garenspinnerij in Gouda heeft het aanwezige publiek Maud Roukens gekozen als ‘Heldin voor Gouda’. Roukens zet zich al vele jaren met hart en ziel, vol passie en energie in voor de kwaliteit van de stad en het mooier maken van de woonomgeving. Ze is nauw betrokken bij GOUDasfalt, maar bijvoorbeeld ook bij burgerinitiatief Pauzelandschap Potterspoort. Volgens de jury is zij een ‘zeer actieve verbinder en inspirator’.

De afgelopen maanden is de gemeente Gouda op zoek gegaan naar heldinnen. Goudse vrouwen die zich op een inspirerende wijze inzetten, waardoor zij een voorbeeld zijn voor andere meisjes en vrouwen. Een onafhankelijke jury heeft uit de lijst van 33 ‘Heldinnen voor Gouda’ een selectie van vier gemaakt. Tijdens de debatavond kon het publiek kennismaken met de vier genomineerden die zichzelf presenteerden op korte filmpjes, waarin ze iets vertelden over hun inzet voor de samenleving.

Waardering en stimulans
In september is het honderd jaar geleden dat het vrouwenkiesrecht is ingevoerd. Mede als gevolg daarvan zijn de mogelijkheden voor vrouwen om maatschappelijk actief te zijn enorm toegenomen. Gouda waardeert de maatschappelijke inzet van vrouwen en besteedt daar in dit jubileumjaar bijzondere aandacht aan door onder meer het uitreiken van de onderscheiding ‘Heldin voor Gouda’. Deze waardering is ook bedoeld als stimulans voor meisjes en vrouwen om maatschappelijk actief te worden. De onderscheiding voor de Heldin voor Gouda is een initiatief van de gemeenteraad en geldt als eenmalig.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

30-09-2019 12:40