Maja Pijnenburg wint Goudse voorleeswedstrijd

Gouda – Maja Pijnenburg van basisschool het Schateiland heeft woensdagmorgen 15 februari de Goudse voorleeswedstrijd in de Chocoladefabriek gewonnen. Maja mag Gouda gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale kwartfinale op woensdag 8 maart in het Bibliotheektheater in Rotterdam.

De zeven Goudse finalisten mochten woensdagmorgen in de Chocoladefabriek een stuk voorlezen. Deze zeven finalisten zitten allemaal op een Goudse school in groep 7 of groep 8. Voordat de leerlingen in de finale terechtkwamen, hebben zij al verschillende voorrondes gewonnen op hun school.

Jury
Nadat er was voorgelezen, ging de deskundige jury, bestaande uit kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom, Charde-Milou van Elk van de Voorleesexpress en Bart Janssen, eigenaar van boekhandel Verkaaik, in beraad. Er kon er maar één de winnaar zijn en dat was dit jaar Maja Pijnenburg, zij gaat naar de provinciale kwartfinale in Rotterdam. Hierna volgt er nog een provinciale ronde, waarna eind mei de feestelijke, nationale finale plaatsvindt. Vorig jaar wist Amber van basisschool de Carrousel door te dringen tot de landelijke finale.

Advertisements

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken.