Maand van de geschiedenis in Verzetsmuseum

Oktober is de maand van de geschiedenis. Het thema van 2014 is Vriend & Vijand. Verzetsmuseum Zuid-Holland organiseert een aantal activiteiten en workshops rondom dit thema.

In oktober is er elke woensdagmiddag om 14.00 een Verhaal op Zaal. Een rondleider zal u en uw (klein)kinderen alles vertellen over het verzet en de tweede wereldoorlog. Het thema is dan natuurlijk Vriend en Vijand.

Op zaterdag 11 oktober geeft Loes Vork een speciale editie van de workshop Gevonden Gedichten.
Gevonden Gedichten zijn gedichten op basis van bijvoorbeeld tijdschriftartikelen, krantenkoppen of boekpagina’s. Houd je van spelen met taal en het maken van collages, journal pages en/of boeksels? Dan is deze workshop met zoeken, knippen, rangschikken, vormgeven en plakken echt iets voor jou! Onder leiding van Loes Vork van Boekselen.nl maak je kennis met zeven verschillende technieken. Zelf maak je tijdens de workshop ongeveer drie gedichten.

De workshop begint om 13.30 uur en vindt plaats in het café achter het Verzetsmuseum, te bereiken via het museum of via de museumtuin. De workshop duurt tot 16.00 uur. Je kunt al om 12.00 uur naar binnen om het museum op je gemak te bekijken en de audiotour te beluisteren.
Deelname kost € 27,50 per persoon (€ 25,- met Museumjaarkaart)
Inclusief: museumentree, workshop, hand-out, materiaalgebruik, twee drankjes
Locatie: Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, Gouda
Aanmelden: via info@verzetsmuseum-zh.nl 0182-520385 of loesvork@kpnplanet.nl 0182-522192
De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Bij meer dan 7 deelnemers kan er een tweede workshop in het museum worden gepland op zaterdagmiddag 25 oktober.

Op zaterdag 18 oktober vindt de Goudse editie van het internationale evenement Sketchcrawl plaats in Verzetsmuseum Zuid-Holland, ter gelegenheid van de Maand van Geschiedenis. Iedereen die van tekenen houdt kan tussen 12.00 en 17.00 uur tekenen, schetsen en schilderen in het museum, het museumcafé en de museumtuin met beelden.
Omdat we aan één thema niet genoeg hebben, maken we ook nog deel uit van Zotte Zaterdag, een Gouds evenement in het teken van Erasmus. Heeft Erasmus iets geschreven over vrienden en vijanden? We dagen je uit om een teksttekening te maken van een van zijn spreuken. Dat is misschien weer een heel andere manier van tekenen!

De toegang tot het museum is gratis, op vertoon van je schetsboekje. Je neemt zelf je tekenspullen mee, aanmelden is niet nodig.
Let op: vanwege de inhoud van het museum kunnen jonge kinderen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Openingstijden en Entree:
Verzetsmuseum Zuid – Holland
Turfmarkt 30
tel. 0182- 520385
Di. t/m za. Van 10 – 17.00 uur
www.verzetsmuseum-zh.nl