Maak kennis met muziek en elkaar

Gouda – Op 23 oktober kun je voor maar vijf euro naar verschillende optredens in Cultuurhuis Garenspinnerij en So What! Festivla Deze activiteit maakt deel uit van Festivla, een uniek cultureel evenement. Het bestaat uit een aantal onderdelen. In mei 2021 was Lettersoep; hierbij zijn gedichten geschreven rond het thema ‘mijn lievelingsplek in Gouda’. Deze gedichten fungeerden als inspiratie voor Hangop op 19 juni 2021.

Op die dag openden ateliers in Gouda hun deuren om alle Gouwenaars kennis te laten maken met beeldende kunst én met elkaar. Op 23 oktober 2021 volgt Stamppot. Stamppot op 23 oktober 2021 Stamppot vindt ‘s middags en ‘s avonds plaats op twee locaties: bij poppodium So What! en bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Er zijn optredens door Daniel Cane, Real Sounds, Potman Jr. en Mulder & Sons. Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran, dat is het handelsmerk van Daniel Cane. De singer/songwriter speelde al in het voorprogramma van onder meer Golden Earring, Danny Vera en Bløf en is al meermaals te horen geweest op landelijke radiozenders. Potman Jr. kenmerkt zich door een aangename mix van traditionele singer/songwriter, americana, en, zoals ze het zelf noemen, folk noir. Met invloeden van Bruce Springsteen, Tom Waits en Johhny Cash.

Van eigen Goudse bodem komt Real Sounds, een coverband die muziek speelt in uiteenlopende stijlen, variërend van easy-listening en jazz tot soul en funk. Deze vierkoppige formatie brengt een gevarieerd repertoire met voor ieder wat wils. De muziek van Mulder & Sons kun je het beste omschrijven als een mix van folkpop, chanson, balkan en een beetje opera. Jaap Mulder is gepokt en gemazeld in het Nederlandse theatercircuit. Hij weet als geen ander muziek te maken in de oorspronkelijke functie ervan: verhalen vertellen. Muziek als vertolker van menselijke emoties, het brengen van troost en vreugde. David is de slagwerker en Ruben de pianist. Veel composities zijn geschreven door Ruben, gearrangeerd door Jaap. Meer informatie en tickets Wil je ook komen op 23 oktober? Kijk dan op www.festivla.org/stamppot voor meer informatie en het bestellen van tickets.

Advertisements

12-10-2021 16:55