Ma. 29-10: Hoe hoort het eigenlijk? Lezing van de Vereniging van Postzegelverzamelaars Gouda

Gouda – Rond het thema ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ zal de heer R. de Jong een presentatie geven bij de Vereniging van Postzegelverzamelaars Gouda. De avond vindt vanaf 19.00 uur plaats in De Oostpoort in Gouda.

Door de sterke toename van het briefverkeer vanaf de eerste helft van de vorige eeuw, zien de postadministraties zich genoodzaakt steeds meer menskracht in te zetten om de groeiende stroom poststukken te verwerken. Bij het handmatig sorteren gaan dan zaken als een onvolledige of een onduidelijke adressering voor ongewenste vertragingen in het verwerkingsproces zorgen.

Bij de overgang naar het automatisch stempelen en sorteren, begin jaren zestig, zetten de posterijen dan ook volop in op normalisatie en standaardisatie. Jarenlang worden er in machinestempelvlaggen adviezen, aanbevelingen en tips aan het publiek gegeven hoe men kan helpen het postverwerkings-proces soepel te laten verlopen. De lezing laat u daarvan voorbeelden zien.

Advertisements

Het eerste uur van deze bijeenkomst is er gelegenheid tot uitwisseling van postzegels. Vanaf 20.00 uur is de officiële bijeenkomst, waarin de presentatie zal worden gegeven.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-10-2018 09:00