Ma.25-05: Fietsen en wandelen in Groene Hart

Tot de mooie tradities van Pinksteren behoort al jarenlang de fietstocht Omloop van het Groene Hart. Opnieuw is Bodegraven een van de startplaatsen. De plaatselijke Lions Club tekent voor de organisatie. Net als in 2014 kunnen dit jaar ook wandelaars weer kiezen voor mooie wandelroutes door het fraaie Groene Hart.

De Arkduif
De start ligt bij molen De Arkduif aan de Overtocht. Wandelaars kunnen hier op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, terecht vanaf 07.00 uur. Zij kunnen kiezen uit routes van 10, 15, 25 en 40 kilometer. Fietsers kunnen vanaf 08.00 uur vertrekken, voor hen zijn routes beschikbaar van 25, 40, 60 en 80 kilometer. De fietsroute van 25 km heeft een fotowedstrijd met als prijzen strippenkaarten bij ijssalon De Zoete Inval.

Afhankelijk van de afstand varieert het inschrijfgeld zowel voor de fietsers als de wandelaars van 4 tot 7 euro per persoon, waarbij gezinnen tegen sterk gereduceerd tarief kunnen meedoen.

De wandelroute voor dit jaar zijn geconcentreerd rondom Bodegraven en het Reeuwijkse plassengebied. De fietstochten waaieren uit naar diverse richtingen. De korte fietstocht van 25 km gaat oostelijk van Bodegraven en komt door het Reeuwijkse plassengebied. De andere routes gaan afhankelijk van de afstand westelijk en noordelijk van Bodegraven. De finish sluit om 17.00 uur.
Meer informatie is terug te vinden op www.omloopgroenehart.nl