Ma. 21-11: Voorlichtingsavond over bipolaire stoornis

Op maandag 21 november vindt een voorlichtingsavond over bipolaire stoornis plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Restaurant De Vrienden in Alphen aan den Rijn en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland.
De bipolaire stoornis kenmerkt zich door uitersten in stemming en activiteit. In een manie zijn mensen over het algemeen uitbundig en daadkrachtig. In een depressie meestal juist teruggetrokken en passief. Deze stemmingen en wisselingen kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft, maar ook voor zijn of haar omgeving (familie, vrienden of collega’s). Wat is nu precies een bipolaire stoornis, hoe herken je het en wat zijn de behandelmogelijkheden? Maar ook: hoe kan ik de ander ondersteunen en wat kan ik doen en wat kan ik beter niet doen?

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is met een bipolaire stoornis te leven en hoe je hiermee omgaat. Een deskundige van GGZ Rivierduinen gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Datum: maandag 21 november 2016
Tijd: 19:30 uur, inloop 19:15 uur
Locatie: Restaurant De Vrienden, Uranusstraat 500, 2402 CG Alphen aan den Rijn

Advertisements

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie bel 071 514 74 20 of kijk op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.