Ma. 2-10: Jubileumexpositie Gouwe Palet

Gouda – De Goudse vereniging van amateur- en professionele kunstschilders en tekenaars bestaat dit jaar dertig jaar en viert dat met een thematentoonstelling ‘Dromen’. Van 2 tot en met 30 oktober te bezichtigen in het Huis van de Stad.

Vincent van Gogh gebruikte zijn dromen als inspiratie.“Ik droom mijn schilderij en schilder mijn droom”, schreef hij aan zijn broer Theo. Ook de leden van het GouwePalet hebben hun droom of droombeeld op eigen wijze en met diverse technieken geschilderd. De werken vertellen ieder een eigen verhaal. Daarnaast wordt er doorlopend een videopresentatie getoond van de expositie ‘GouwePalet schildert Erasmus’, die vorig jaar oktober in de Agnietenkapel te zien was tijdens zotte zaterdag.

De tentoonstelling zal op 2 oktober om 19.00 uur worden geopend. ‘Dromen’ is te zien op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op de donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Huis van de Stad, Burgemeester Jamessingel 1, Gouda.

Het GouwePalet heeft een eigen atelier aan het Omlooppad en de ca. 50 leden uit Gouda en omstreken genieten hier van de rust, het licht en de ruimte om hun liefhebberij uit te oefenen. Daarnaast worden er in het atelier wekelijks diverse workshops en cursussen gegeven, voor zowel leden als niet-leden. Er is nog ruimte voor nieuwe leden! Voor meer informatie/aanmelden kijk op www.gouwepalet.nl.

In de bijlage de poster van de expositie. Het beeld van de poster is een werk van Charles Schlusen – ‘Er is hoop meisje… altijd’. Dit werk is ook apart bijgevoegd.