Ma. 2-10: Informatiebijeenkomsten leesgroepen Nederlands en filosofie

Gouda – In samenwerking met boekhandel Verkaaik organiseert Stichting Senia twee informatiebijeenkomsten voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur of filosofie. De informatiebijeenkomsten vinden plaats bij boekhandel Verkaaik in Gouda. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op voor mensen met dezelfde interesse. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s.

Eigentijdse literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij zeven titels kiezen uit uitgebreide boekenlijsten. Daarin staat veel eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. Zie ook www.senia.nl

Informatie
De bijeenkomst voor belangstellenden voor een leesgroep filosofie zal zijn op maandag 2 oktober om 10.00 uur. Diegenen die interesse hebben voor een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur zijn welkom op donderdagavond 5 oktober om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij Boekhandel Verkaaik of per mail info@boekhandelverkaaik.nl of bij Stichting Senia e-mail: info@senia.nl, of door te bellen met 0570-562656. Voor de organisatie is het fijn om vooraf te weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen, maar u bent ook zonder aanmelding welkom.
Boekhandel Verkaaik kunt u vinden op de Lange Tiendeweg 35 in Gouda.