Ma. 17-10: Themamiddag duurzaamheid op kinderboerderij de Goudse Hofsteden

Op maandag 17 oktober van 15.00-16.30 uur wordt een themamiddag over duurzaamheid georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Bezoekers zijn welkom om meer informatie te krijgen over dit onderwerp. Sinds vorig jaar is de kinderboerderij betrokken bij het project ‘Alle kinderboerderijen klimaatbestendig en waterbewust’, waarin de kinderboerderij op dit gebied zelf een voorbeeld vormt voor de bezoekers en andere kinderboerderijen. Door middel van laagdrempelige voorbeelden wil de kinderboerderij laten zien wat bezoekers zelf kunnen doen op het gebied van duurzaam leven.

Op deze middag komen de (nieuwe) samenwerkingspartners in dit project bijeen. Er zullen twee fruitbomen worden geplant en in de hooiberg laat Intratuin Zevenhuizen een opstelling met regentonnen zien. Met subsidie van de gemeente Gouda kunnen mensen een regenton aanschaffen, zodat ze zelf water kunnen opvangen voor hun tuinplanten in plaats van drinkwater te gebruiken. Maar ook zal uitleg te vinden zijn over de plannen die er zijn, zoals de herinrichting van het plein met andere verharding voor een betere afvoer van regenwater, voorbeeldtuinen, groene daken en gevelbeplanting.

Kinderen kunnen deze middag tussen 13.00-16.00 uur een regenmeter maken. Deze activiteit is ook geschikt voor de wat oudere kinderen. Deze activiteit wordt in samenwerking met de weerclub Gouda georganiseerd. Deelname kost € 2,25.

Advertisements

Meer informatie over dit project en activiteiten is te vinden op: www.kinderboerderijgouda.nl