Di.17-02: Expositie Riet Danz – Passie voor Papier

 

De Goudse Riet Danz exposeert van 17 februari t/m 8 maart bij de Firma van Drie met ‘Passie voor Papier’. Zij maakt van alles van papier. Aanvankelijk benutte ze papier alleen tweedimensionaal om op te tekenen en aquarelleren, maar na de sprong naar meer ruimtelijk werk lijkt er voor haar geen weg terug.

Ze beplakt er paneeltjes mee, kreukelt en strijkt glad en verwerkt het tot allerlei vormen.

 

Zelf zegt de kunstenares: “Ik vind papier een heerlijk materiaal om mee te werken. Het is licht, kwetsbaar, maar toch sterk en het laat zich prachtig knippen, snijden, vouwen, plakken en beschilderen. Naarmate ik het meer in m’n vingers kreeg kon ik het ook vrijer en driedimensionaal vormgeven.”

 

Zo ontstonden allerlei fantasierijke figuren, zoals ‘fabeldieren’ en ‘oerwezens’, die Danz beschilderde tot ze een bronsachtig uiterlijk hadden. Daarna volgde andere creaties van haar hand, zoals kleurige vreemde ‘vogels’ en ‘kruipbeestjes’ en zij ontdekte de avocado . . .!

 

De opening van de expositie is zondag 22 februari om 15.00 uur. De expositie en opening zijn te bezoeken in pand Roodbol, Achter de Kerk 13 in Gouda. Toegang gratis. Meer informatie www.firmavandrie.nl

oerwezen