Ma.16-03: Expositie "Op de foto met je filmheld"

Vanaf  16 maart exposeert beeldend kunstenaar Saskia Serlé met foto’s uit haar project “op de foto met je filmheld” in het filmhuis te Gouda. Speciaal voor het filmhuis heeft Saskia een serie woonkamerportretten gemaakt.

Via deze werken krijg je een intiem kijkje in woonkamers waar je anders niet zo snel komt. Met de acteur op bezoek in die huiskamers ontstaat een bijzondere situatie voor de bewoners. Om dit idee te realiseren deed Serlé een oproep via een facebookpagina. Mensen uit Delft, Delfgauw, Moordrecht en Gouda wilden meedoen. Saskia maakte een afspraak met de mensen die zij meestal niet kende, ging op bezoek, maakte een praatje en fotografeerde de bewoners in hun woonkamers of keukens. Dat proces duurde meestal een uurtje of wat langer. Thuisgekomen maakte zij diverse fotobewerkingen in een fotoprogramma. De uitkomsten zijn grappig, verrassend en soms hilarisch. Na overleg en goedkeuring met de modellen kwamen de foto’s op Facebook te staan. De reacties waren positief.

In 1986 is Saskia afgestudeerd aan de kunstacademie te Den Haag. Zij schildert en fotografeert nu zo’n 30 jaar. Saskia komt uit Delft en woont sinds 5 jaar in Gouda.

Het doel van deze serie is om de wereld een klein beetje mooier te maken. Saskia wil zich blijven ontwikkelen. Met dit gegeven hoeft zij zich niet tot 1 stijl te beperken. Elk onderwerp krijgt zijn eigen karakter. De tentoonstelling is tot 16 juli te bezichten in het filmhuis te Gouda.

Jos van der Biezen en David Bowie10x15