Ma.15-02: Voorlichtingsavond Depressie of Burn-out?

Op maandag 15 februari vindt de voorlichtingsavond Depressie of Burn-out? plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant De Vrienden, Uranusstraat 500 in Alphen aan den Rijn en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Een depressie en een burn-out zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Veel van de symptomen van burn-out en depressie komen met elkaar overeen.
Mensen met een burn-out zijn vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie. Ook kunnen mensen met een burn-out last hebben van schuldgevoelens, net als mensen met een depressie. Het verschil is dat een burn-out het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burn-out.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundig hoe het is om een depressie en/of burn-out te hebben en hoe hij of zij het herstel vormgeeft. Een professional vertelt over het onderwerp in het algemeen, geeft aan welk hulpaanbod er is en omgangsadviezen. Uiteraard kunnen er vragen worden gesteld.

Praktische informatie:
Datum: maandag 15 februari 2016
Tijd: 19:30 uur
Locatie: restaurant De Vrienden, Uranusstraat 500, 2402 CG Alphen aan den Rijn