Ma.14-03: Cursus Psychische problemen in de familie

Op maandag 14 maart start de cursus Psychische problemen in de familie in Gouda. De cursus is bedoeld voor direct betrokkenen van iemand met psychische problemen.

De cursus heeft als doel het verminderen van de belasting van volwassen mantelzorgers van mensen met psychische problemen door het vergroten van de grip op het leven. Het gaat om een cursus met voorlichting, training, begeleiding en lotgenotencontact. Er is onder andere aandacht voor het vergroten van de kennis over het psychisch functioneren, het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het onderkennen van het belang van eigen behoeften en het onderkennen van het belang van sociale steun. Onderzoek toont aan dat deelnemers beduidend minder belasting ervaren en hun welbevinden is toegenomen. Dit heeft tevens een positieve invloed op de persoon die zelf te maken heeft met psychische problematiek.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van elk anderhalf uur en wordt gegeven op de Jac. P. Thijsselaan 45 in Gouda. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland.

Informatie en aanmelden: bel 0182 56 36 00 of mail naar preventie.gouda@rivierduinen.nl.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.