Ma. 09-12: kerstbomenbos in Waddinxveen

Waddinxveen – Vanaf maandag 9 december is het gebied vanaf Restaurant L’Unie tot en met de Nesse in het Sleutelkwartier omgetoverd tot een sfeervol kerstbomenbos dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Direct het weekend erop, dus vrijdag 13 en zaterdag 14 december is er een outdoor running dinner. Zo kun je alvast in de kerstsfeer komen, gezellig met elkaar eten en inspiratie opdoen voor Kerst.

“We willen mensen echt een beleving bieden”, vertelt Kirsten Schippers, wethouder mobiliteit, recreatie en samenlevingsparticipatie en verantwoordelijk voor het Sleutelkwartier. “Midden tussen de kerstbomen waan je je even in een andere wereld. Je snuift de dennengeur op. Geniet van alle lichtjes. De restaurants zijn helemaal in kerstsfeer. We hopen een bijzondere entourage te creëren waar je even komt kijken om het zelf te ervaren en misschien voor te proeven voor Kerst in één van de restaurants van het running dinner.”

Outdoor running dinner
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december is er een outdoor running dinner. Zo kun je alvast inspiratie opdoen voor het kerstdiner. De stempelkaart van dertig euro geeft recht op in totaal zes gerechtjes met keuze uit de acht deelnemende restaurants: Restaurant L’Unie, Eetcafé De Gouwe Tap, IJssalon Merino, Restaurant Kreta, Steak House De Nesse, Brasserie & Wijnbar Genieten, Restaurant Scopri en Restaurant Easy Dinner. Tijdens dit tweedaagse event is het ‘Smaakkwartier’ aangekleed in de sfeer van een winterfair met vuurkorven, houten banken en strobalen om op te zitten en wijntonnen als statafels en natuurlijk een koor dat uit volle borst kerstliederen ten gehore brengt.

Kerstbomen naar Care for Family
De kerstbomen zijn mét kluit, zodat ze lang mooi blijven. Na het running dinner wordt een groot deel van de bomen via Care for Family geschonken aan gezinnen die zich anders geen kerstboom kunnen veroorloven. Care for Family in Waddinxveen biedt praktische hulp aan gezinnen en personen die om wat voor reden dan ook in de (financiële) problemen terecht zijn gekomen.

09-12-2019 09:00