Ma.08-02: Politiek Café PvdA met Kamerlid Angelien Eijsink over Defensie en internationale solidariteit

De PvdA-afdelingen in de regio Midden-Holland houden op maandag 8 februari 2016 in Gouda een Politiek Café over “Defensie van waarde voor internationale solidariteit”.
Angelien Eijsink (Tweede Kamerlid PvdA) wil graag met partijgenoten en andere belangstellenden in gesprek over de bijdrage van Defensie aan internationale vrede, veiligheid en solidariteit. Dit mede om vluchtelingencrises in Europa te helpen voorkomen. Harry van den Bergh (voormalig internationaal secretaris en oud-Kamerlid PvdA) vertelt waarom hij medeondertekenaar is van het Manifest ‘Het Nederlandse veiligheids- en defensiebeleid: een herwaardering is nodig.’ De discussie staat onder leiding van Gerrit Schinkel (voorzitter PvdA-afd. Gouda).
Defensie is op het partijcongres van 13 februari een van de onderwerpen in het rapport Van Waarde, waarvan de uitkomsten van belang zijn voor het PvdA-verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezing in 2017.
Dit Politiek Café vindt plaats in Petit café ´Vrijheid´ bij het Verzetsmuseum (bereikbaar via de Vrouwesteeg) en vangt aan om 20.00 uur. Iedereen is welkom.