Ma.06-04: 23e Wielerronde van Waddinxveen

Op maandag 2e Paasdag 6 april is het weer zover. De start- en finishstreep van de 23e Wielerronde van Waddinxveen, die de hele dag duurt, is getrokken op de Kerkweg-West. Er zijn zes wedstrijden op het spectaculaire parcours met in totaal het grote aantal van 500 binnen- en buitenlandse deelnemers. Bij de Bike Pro Burgerronde – om 15.40 uur – en de Rabobank Dikke Banden Race voor kinderen van 6 t/m 12 jaar – om 14.45 uur – staan de meeste Waddinxveners aan start. Voor deze wedstrijden kan nog worden ingeschreven via www.rondevanwaddinxveen.nl.

Koen de Leeuw en Bas Benders zijn tijdens de burgerronde favoriet voor eigen publiek. ,,Dat kan leuk worden,” zegt De Leeuw. ,,Vorig jaar werd ik al enorm aangemoedigd. Ik zet alles op alles om te winnen.” Bas Benders, die ook sponsor is van de Ronde, gaat eveneens gemotiveerd van start. ,,Ik zal het Koen niet cadeau geven,” laat de snackbarhouder weten. De burgerronde is een uitstekende gelegenheid om de Waddinxveners meer bij onze mooie wielersport te betrekken. Een mooi voorproefje ook voor de Tour de France die op 5 juli door Waddinxveen komt.”

Behalve de burgerronde en de dikke banden race zijn er in Waddinxveen ‘koersen’ voor junioren (09.45 uur), vrouwen (11.25 uur), amateurs (13.05 uur) en eliterenners/beloften (16.35 uur). Aan het hoofdnummer voor eliterenners en beloften over 80 km wordt deelgenomen door Mark Sonneveld uit Waddinxveen die onlangs de 172 km lange Ronde van Zuid-Holland uitreed en dus in vorm is. Tot de kanshebbers behoort de 18-jarige Stefan Kreder (Zevenhuizen). De Waddinxveners Peter Groenendijk, Pascal Rehorst en Marvin Steenbergen doen mee bij de amateurs. Rondemiss Serena Jansen uit Waddinxveen neemt de zes huldigingen voor haar rekening als Miss Keukenloods en Miss Rabobank. Van de spoorwegovergang bij het station kan op 6 april geen gebruik worden gemaakt.

Advertisements