Ma. 04-02: WesterAvond over Aandacht 2.0

De protestantse wijkgemeente Westerkerk houdt op maandag 4 februari een avond over ‘Aandacht 2.0’. Centraal staan de vragen welke impact technologie heeft op de samenleving en wat we kunnen verwachten.

Inleider is Dieter Möckelmann, spreker, gespreksleider en dagvoorzitter die zich heeft gespecialiseerd in de maatschappelijke impact van ICT. Hij werkt als trainer en consultant op het gebied van ICT en onderwijs. In Gouda is hij bekend vanuit zijn werk als geschiedenisdocent bij De Goudse Waarden. Hij zal tijdens de WesterAvond ingaan op de relatie tussen aandacht en technologie, in het kader van het jaarthema van de wijkgemeente rond de Westerkerk, ‘Aandacht en tijd’.

Vooraf licht hij zijn insteek zó toe:
Het is tegenwoordig zo snel gezegd: we hebben geen aandacht meer voor elkaar. Kijk in een restaurant of gewoon om je heen op straat. Iedereen kijkt naar zijn of haar schermpje.

Zien we elkaar nog wel ‘echt’? Is de impact van technologie te groot? Worden we door deze technologie ‘dom’ gehouden? Komen we ‘vast te zitten’ in een bubble die de techreuzen voor ons bedenken? En, waar gaat dit heen? Of … herhaalt de geschiedenis zich? Waren we sceptisch over de tv in de woonkamer, en vonden we mobiel bellen onzin? Moeten we wennen en vraagt de snelheid van innovatie ons om ‘sneller te wennen’?

Uiteraard is er tijdens en na zijn verhaal gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met elkaar, onder andere met toepassing van ICT. Neem uw/je smartphone mee!


Datum:            maandagavond 4 februari 2019

Tijd:                 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie/thee.

Locatie:           Westerkerk, 1e Potgieterstraat 37, 2802 LD Gouda (wijk Korte Akkeren)


Welkom

U/Je bent van harte welkom. De toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid een vrije gift te geven.

Meer informatie: www.westerkerkgouda.nl

04-02-2019 09:00