Ma.01-02: Cursus Kleuterharp Kunstpuntgouda

Harp voor kleuters! Elke week leer je een nieuw liedje spelen en zingen. Gedurende de cursus mag je een harp lenen van Kunstpuntgouda. Deze cursus is bedoeld voor alle vrolijke kleuters (4-6 jaar) die samen met harpdocente Jaike Bakker op ontdekkingsreis willen gaan in de wereld van de muziek. De lessen worden gegeven in kleine groepjes en vinden wekelijks plaats.

Wist je dat je uit een harp allemaal verschillende dieren kunt laten klinken? Wanneer je met je vingers langs de snaren glijdt, is het net alsof er een dolfijn in de zee zwemt. Elke les maken de kinderen kennis met een dier. Bij elk dier hoort een lied. Met behulp van zingen, spelen en bewegen hebben de kleuters binnen een paar minuten een nieuw lied geleerd.
In de lessen worden verschillende onderdelen van het muziek maken behandeld. Zo wordt er veel met de kinderen geïmproviseerd, leren de kinderen wat het verschil tussen hoog en laag is, hoe dit op een harp werkt en hoe je dit verschil bij muzieknoten kunt zien. Ook wordt er veel aandacht besteed aan zingen en bewegen.
De leerlingen krijgen les op een troubadourharp die je gedurende de cursus mee naar huis mag nemen, zo kunnen de kinderen thuis ook laten horen wat ze in de les hebben geleerd.
De troubadourharp is ontwikkeld zodat kinderen al jong kunnen beginnen met het ontdekken van de harp. De snaren van een harp hebben verschillende kleuren, waardoor het voor kinderen een overzichtelijk instrument is.

Deze cursus is geschikt voor alle kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Ook voor kinderen ouder dan 6 jaar en volwassenen zijn er verschillende (korte) cursussen waarin de basisvaardigheden van het harpspel geleerd kunnen worden.

Wekelijks: maandag en woensdag
Startdatum: 1 en 3 februari 2016
Tijd: 16.00 uur
Aanmelden via: info@kunstpuntgouda.nl of 0182 510717
Meer info en beeldmateriaal: mijke@kunstpuntgouda.nl / www.kunstpuntgouda.nl
Locatie: Garenspinnerij, Turfsingel 34B